Simpel, snel met versie sperziebonen voor een extra portie vitaminen!
Recept: babi ketjap met kokosboontjes
(4 personen, 20 min), bron; Picnic.
| Ingrediënten: | ||||||||||||
| ||||||||||||
| zwarte peper, zout en 2 el olijfolie | ||||||||||||
| Zo maak je het! | ||||||||||||
| Stap 1 | ||||||||||||
| Kook 300 g rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | ||||||||||||
| Stap 2 | ||||||||||||
| Snij 400 g speklapjes in smalle reepjes. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de speklapjes 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Schenk 4 el ketjap bij de speklapjes in de pan en laat nog 8 á 10 minuten zachtjes sudderen | ||||||||||||
| Stap 3 | ||||||||||||
| Pel 2 sjalotten en snij fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en 400 g sperziebonen hierin aan. Schenk vervolgens 270 ml kokosmelk in de pan en laat de sperziebonen in 10-15 minuten zachtjes gaar koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk eventueel wat water in de pan als de kokosmelk te snel indikt. | ||||||||||||
| Stap 4 | ||||||||||||
| Serveer de babi ketjap met de kokosboontjes en de rijst. | ||||||||||||
| Tip | ||||||||||||
| Extra lekker met wat geroosterde sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui. | ||||||||||||